Tarım Ve Hayvancılık

Gönderen Bayındırlı 31 Mart 2009 Salı

İlçenin başlıca geçim kaynağı tarım olup, ilçe yüzölçümünün %52 lik bölümü tarımsal arazi olarak kullanılmaktadır. İlçede şu anda bağcılıkla ilgili organik tarım faaliyetleri yürütülmesine yönelik çalışmalar yapılmaktadır.İlçedeki tarımsal alan dağılımına bakıldığında %60 ile ilk sırada zeytin alanı yer almaktadır. Bunu %25 ile tarla alanı,% 9 ile sebze alanı izlemektedir.Tarım arazilerinin %37’sinde sulama yapılmaktadır.İlçede yetiştirilen tarla ürünleri buğday, arpa, mısır, tütün, pamuk, susam, patates, yonca, yem şalgamı, susam ve fiğ. 2006’da 35.000 dekar ile en büyük alanda silaj II. ürün mısır ekimi yapılmıştır. 157.500 tonluk üretim gerçekleşmiş ve dekar başına 4.5 tonluk verim alınmıştır.Bunu 20.000 dekar ile kütlü pamuk ve ekmeklik buğday izlemektedir. Bunlarda toplam üretim miktarları sırasıyla 8.000 ve 6.000 tondur.Tarımsal faaliyetin başlıca geçim kaynağı olduğu ilçede, meyvecilik de yapılmaktadır.İlçede 32.350 adet sığır, 16.700 koyun, 6.200 adetse keçi yetiştirilmiştir.İlçenin tarımsal üretim geliri incelendiğinde; 2006 yılında ilk sırayı %35’lik pay ile meyve gelirlerinin aldığı görülmektedir. Bunu %24,5 ile süt üretimi, %18,7 ile sebze üretimi izlemektedir.İlçede ayrıca; 2006 yılında 202,4 da’lık alanda süs bitkileri yetiştiriciliği yapılmıştır.

0 yorum

Yorum Gönder